Het studentenleven is voor veel mensen vaak iets meer plezier, dan daadwerkelijk studeren. En dat is met een goede reden, want in je studententijd ben je in het beste deel van je leven! Je bent nog lekker jong, hebt veel energie, en als je een baantje ernaast hebt, ook genoeg geld om leuke dingen te kunnen doen. Dus daar moet je dan ook zeker goed gebruik van maken! Deze tijd heb je tenslotte maar een keer in je leven, en het zou zonde zijn om dit zo maar voorbij te laten schieten. Maar om het zo erg naar je zin te hebben, heb je ook de juiste plek nodig. En natuurlijk zijn de meeste steden wel heel leuk om in te studeren, maar eentje steekt er toch wel bovenuit voor de echte studenten onder ons. En dan heb ik het over de plek Gent.

Een geweldig uitgaansleven

Gent is een echte studentenstad. Het barst er van de jongere die even een paar leuke avonden per week willen hebben, en dat merk je ook goed aan de energie die er hangt. Het is hier altijd gezellig, met een erg actieve en gemoedelijke sfeer. Er zijn genoeg plekken waar je een heerlijke avond kan hebben, of misschien zelfs eentje die jij je niet meer zo goed kan herinneren. De beste plek om uit te gaan hier is toch wel Overpoort. Het is een grote uitgaansstraat, die helemaal vol zit met verschillende barretjes, clubs, en andere leuke plekken waar je rond kan hangen. Het stroomt over met studenten, en anders dan in Nederland, zijn de grootste uitgaansdagen woensdag en donderdag. Dat is aan het begin misschien wel even wennen, maar dat komt snel genoeg. En dan heb je hier de tijd van je leven!

Ook gewoon een prachtige stad

Natuurlijk is het nachtleven wel heel leuk, maar overdag moet je ook wel wat te doen hebben (als je tenminste niet met een kater in bed ligt). Gelukkig is dat geen probleem in Gent! Het is namelijk een prachtige stad waar genoeg te doen is. Alleen simpelweg eventjes rondlopen daar is al vermaak genoeg. Met een paar mooie grachtjes, en een prachtige kerk, heb je genoeg om naar te kijken. En als je dan even pauze wilt hebben, zijn er genoeg plekken waar je even kan genieten van een lekker Belgisch biertje. Let er trouwens wel op dat wiet roken verboden is in België! Dus ben je verslaafd aan wiet, is het handig om hier wat hulp voor te krijgen als je van plan bent te studeren in Gent. Maar verder is het de perfecte stad om te kunnen genieten van je studententijd!