Er zijn steeds meer lp verzamelaars te vinden. Er is een sterk groeiende interesse naar lp’s, en dit is niet zonder reden. Wie wil er nu niet een klassiek lp album thuis hebben staan? Wanneer je met vrienden of familie thuis een bijeenkomst hebt, is het heerlijk om meerdere lp’s af te kunnen spelen.

De lp plaat is een draagbare analoge audio-opnamemedium dat voor het eerst werd uitgevonden door de Amerikaanse ingenieur Peter Carl Goldmark in 1948. Het was bedoeld als een grootere versie van de 78 toerenplaat die in die tijd populair was. De LP was veel succesvoller dan zijn voorganger en werd de norm voor radio stations en thuis luisteraars tot aan het einde van de jaren 1970. Tegenwoordig is de LP weer in opkomst dankzij de hernieuwde interesse in analoge geluidsopnames. 

Echter is het onderhoud wel van lp’s albums wel degelijk een puntje van aandacht. Ze zijn vaak oud en stoffig en kunnen naar verloop van tijd zeer kwetsbaar worden. Dit is natuurlijk zonde, zeker als je de albums al voor een lange tijd hebt bewaard. Je wilt dan niet te maken hebben meet een lp album die niet meer afgespeeld kan worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig oplossingen om lp’s stofvrij en kwalitatief goed te houden. In deze blog bespreken we het allemaal.

Lp hoezen voor behoud van kwaliteit

Het is belangrijk om lp’s regelmatig schoon te maken. Ga met een borstel of een doek heel voorzichtig over de plaat, lp’s zijn tenslotte heel kwetsbaar. Als je de borstel te hard over de lp laat gaan, kan het zo zijn dat het vuil juist dieper in de groeven van de lp druk. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Om ervoor te zorgen dat lp’s stofvrij blijven en lang mee kunnen gaan, is het van groot belang om ze goed te onderhouden.

Een lp hoes is de perfecte oplossing voor langdurig behoud van kwaliteit. Op zoek naar lp hoezen kopen? Met lp hoezen zorg je ervoor dat er geen vuil en stof bij de plaat kan komen. Op deze manier kun je altijd en overal blijven genieten van jouw favoriete klassiek lp. 

Papieren draagtassen voor een sublieme presentatie

Steeds vaker wordt er bij het geven van een cadeau gebruik gemaakt van papieren draagtassen. Het laat producten er op een leuke manier uitzien. Bovendien is het lekker licht in gewicht en dus makkelijk mee te nemen. Er zijn vele variaties van papieren draagtassen op de markt. Hierdoor kun je altijd een draagtas kiezen die perfect aansluit op jouw wensen. Kies bijvoorbeeld voor een papieren draagtassen bij het cadeau geven van een authentieke lp.