Tuinieren is voor veel mensen ontzettend ontspannend. Ook ik kan enorm genieten van tuinieren. Er is niks heerlijkers dan de hele middag tussen de aarde en de planten te zitten. Het is ontzettend belonend werk. Je maakt lekker je hoofd leeg en tegelijkertijd ziet je tuin er steeds perfect uit. Een belangrijk onderdeel van tuinieren is het verzorgen van je planten. Er zijn altijd een aantal factoren die jouw planten, en jouw tuin, in gevaar kunnen brengen. Mieren kunnen altijd voor schade zorgen. Elk jaar kom je ze weer tegen. Als het eenmaal een beetje zomer begint te worden lopen er opeens weer honderden mieren rondom je huis. Mieren bestrijden kan effectief gedaan worden met vergif, maar vergif is niet altijd te beste optie. Er is een betere manier om een mierenplaag tegen te gaan. Je kunt namelijk aaltjes tegen mieren inzetten. Zo kun je op een biologische manier mieren bestrijden. Vandaag vertel ik wat meer over hoe je aaltjes kunt gebruiken in jouw strijd tegen de mieren.

 

Het gebruiken van aaltjes.

Aaltjes leven samen met een specifieke bacterie. Deze bacterie is dodelijk voor heel veel ongedierte, waaronder mieren. In het specifiek zijn ze dodelijk voor de larven van mieren. Je moet het eigenlijk zien als het inzetten van een toegewijd leger. Het inzetten van aaltjes tegen mieren is erg simpel. Allereerst meng je de aaltjes met water en giet je dit in de ingang van het mierennest. Vervolgens hou je opvolgende 14 dagen het nest goed vochtig zodat de aaltjes bij de larven van de mieren kunnen komen. De aaltjes gaan in de nesten van de mieren zitten en sporen de larven op. Wanneer ze de aaltjes gaan aanvallen zullen de mieren op de vlucht slaan en verlaten ze het nest. Probleem opgelost dus.

 

Het grote voordeel.

Mieren bestrijden met aaltjes heeft als grote voordeel dat je geen vergif gebruikt. Hiervoor gebruikte ik altijd een poeder dat ik strooide over de ingangen van de mierennesten. Maar mijn kat vind niks leukers dan liggen op de warme stenen. Dus elke dag had zij mieren vergif in haar vacht zitten. En dat kan erg gevaarlijk zijn voor een kat. Door aaltjes tegen mieren te gebruiken voorkom je het gebruik van vergif. Dit is een nieuwe en biologische manier van mieren bestrijden die ontzettend effectief is. Het is niet meer nodig om je hele tuin vol met vergif te gooien. Dat haalt ook de sier van je tuin weg. Het moet hier namelijk groen zijn, levendig en mooi zijn, en niet vol met vergif.