Omdat je online zo makkelijk schoenen kunt bestellen tegenwoordig, mis ik eigenlijk iemand die ze bekijkt, draagt, en die met een redelijke review komt. Ik wil namelijk graag weten hoe iets zit, voordat ik het koop, maar ik heb met werk en alle andere verantwoordelijkheden niet veel tijd om de stad in te gaan en zelf alles te passen. Met mij vele anderen gok ik, dus ik dacht; waarom begin ik er niet zelf mee? Ik maak een review over van Bommel herenschoenen  en laat hier aan jullie, de lezers, weten wat ik ervan denk!

Wat allereerst belangrijk is om te weten, is wie ik ben, hoe ik denk en wat ik belangrijk vind. Ik ben een man met een fulltime baan waardoor ik schoenen nodig heb die zowel op werk (lees: kantoor) als daarbuiten (lees: sport, uitgaan, familiegelegenheden) toegankelijk zijn. Ik zoek dus een beetje ‘van alle markten thuis’ schoenen. Nou, die vind je natuurlijk niet zo makkelijk. Sowieso is onlipe shoppen enorm geëvalueerd. Je hebt nu zo veel keuze in producten, dat het moeilijker kiezen wordt. Dit is een bekend fenomeen in de psychologie; waar je vroeger drie soorten ketchup had was het makkelijk om te kiezen. Je koos de nummer een van de twee andere opties. Dit hing af van verpakking, smaak, je persoonlijke voorkeur, en invloeden uit de omgeving.
Maar tegenwoordig zijn er zoveel soorten ketchup, zo veel smaken, verpakkingen, leuzen, overbodige informatie, dat het onmogelijk kiezen is. Zo is het nu ook met schoenen. De ene schoenenwinkel volgt de andere op, je koopt een paar schoenen en vind daarna een goedkoper paar, of een paar met nét een andere stijl of kleur. Spijt is een naar gevoel dat veel mensen na het shoppen toch eraan overhouden! Daarom bestel ik liever online, zodat ik alles rustig kan overzien.

Nu de review. Ik koos voor de Floris van Bommel 14422/00 751 G0.5  Herensneaker, een comfortabele leren sneaker die toch chique genoeg is voor kantoor. Hoe wel je het leer even moet inlopen, zit de schoen erg comfortabel. Door de dikke zool loop je verend, wat goed is voor je hielen, en het leer werkt tevens waterafstotend. De kleur zelf, het bruine leer met de blauwe rand, doet erg zomers en vrolijk aan en valt makkelijk te matchen met een spijkerbroek of grijze of bruine pantalon. De schoen doet erg stevig aan, en zal zeker niet na een jaartje uit elkaar vallen. Ik persoonlijk hou trouwens erg van het geluid van krakend leer. Ik ga mijn volgende paar bestellen en hou jullie op de hoogte!