Je bent een dagje vrij van werk en wilt graag in de tuin zitten. Je trekt je kledingkast open en begint hardop na te denken: ‘’wat moet ik nou weer dragen ?’’. Je trekt een paar jeans en een shirt aan, maar merkt al snel dat deze niet lekker zitten. Je kunt geen pyjama aan omdat elk moment iemand op visite kan komen. Dan luidt de volgende vraag: ‘’Wat is een vrijetijdskleding ?’’ 

Vrijetijdskleding? Wat is dat? 

Een vrijetijdskleding is simpelweg kleding die jij in je vrije tijd draagt. Vrijetijdskleding wordt ook wel casual genoemd. Veel kledinglijnen lanceren vrijetijdskleding onde de categorie van casual clothes. Casual kledingstukken zijn comfortabel maar ogen ook mooi. Vroeger had men een casual workday. Dit waren dan dagen dat je niet naar werk hoefde. Je kon dan naar werk in een casual outfit, waarin jij je gelukkig voelde. Meestal waren dit de laatste dagen van de week. Tegenwoordig kun je zowat overal werken met casual clothes. Maar wat maakt onderscheidt tussen kledingstukken die je op werk draagt en die jij thuis draagt? Op werk draag je bijvoorbeeld jeans. Thuis kun je van die heerlijke zachte katoenen broeken dragen. Deze zijn dan comfortabel en ogen bovendien ook erg mooi. Casual kledingstukken kun je ook voor goedkope prijzen aanschaffen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de stof, merk en pasvorm. Als we ons verdiepen in herenmode en damesmode, dan kunnen we veel vrijetijds kledingstukken terug zien. . 
 

Damesmode

Veel vrouwen dragen tijdens een vrije dag een losse jurk. Deze zijn meestal gemaakt van lichte stoffen en zitten bovendien heerlijk op je lichaam. Vrouwen ervaren het wat makkelijker dan heren. Jurken kun je namelijk bij elke gelegenheid dragen. Een blousejurk kun je bij combinatie met pumps dragen op een feest. Je kunt een blousejurk ook dragen met slippers om een casual outfit te creëren. Ook dragen vrouwen vaak losse broeken ter vrijetijdskleding. Een wollen flared broek of een losse linnen broek is hier een voorbeeld van. Vrouwen kunnen vrijetijds kledingen snel omtoveren tot iets moois. 

Herenmode

Heren hebben het iets moeilijker dan dames. Heren dragen over het algemeen geen jurken. Als we denken aan herenmode en vrijetijdskleding dan denken we al snel aan een trainingspak een poloshirt. Heren kiezen al snel voor een sportieve look in plaats van een schattige of deftige stijl. Heren voelen zich namelijk meer op hun gemak in een sportieve kledingstuk. Vaak is een joggingsbroek en een losse shirt al genoeg om de dag door te brengen.